ESİNEVİ | TÜRK KAHVESİ MÜZESİ TASARIMI
Tasarlanan iç mekanda kahvenin buharından yola çıkılarak akışkanlık ve dalgalanma anahtar kelimelerinden yola çıkılmıştır. Mekanın plan kesit görünüşlerinde ve atmosferde Türk kahvesinin geleneksel dokunuşlarını ve kahve buharı hissiyatını kullanıcıya deneyimletmek hedeflenmiştir. Zemin katta bilgilendirme, sergi alanları, servis alanları konumlandırılmıştır. Asma kat ise workshop alanı olarak çözümlenmiştir. Mekan içerisinde müze ziyaretçileri Türk kahvesinin tarihi, çekirdeği, iklimi, dünya kahveleri hakkında bilgi alabilir. Geçmişten günümüze Türk kahvesi araç gereçlerini deneyimleyebilir. Devamında ise Türk kahvesi yapımı workshopuyla püf noktalarını öğrenebilir.
Karşılama Alanı: Ziyaretçilerin bilet alabileceği ve bilgi edinebilecekleri bir alandır. Ayrıca, diğer ziyaretçi tanıdıklarını beklemeleri için 'bekleme alanı' olarak da çalışmaktadır.
Servis Alanı (WC): Ulaşımı kolay olması adına müzenin girişine konumlandırılmıştır. Cafe ve Hediyelik Eşya Alanı: İki alan birlikte çözülmüş ve böylelikle alandan tasarruf yapılmıştır. Ziyaretçiler hediyelik eşya olarak cezve, fincan, türk kahvesi çeşitleri ve lokum alabilirler.
Kahve Yapım ve Tadım Alanı: Ziyaretçiler görevli birisi yardımıyla kontrollü şekilde türk kahvesi yapabilir, içebilir ve mekanda bulunan dijital kahve falı makinelerinden fiş alarak kahve falı baktırabilirler.
Seminer/Amfi Alanı: Türk kahvesi ile ilgili düzenlenen seminerlere katılım sağlanması için oluşturulan bir alandır. Müzenin girişinde yer verilerek, gezi öncesi müze hakkında da bilgilendirme yapılması amaçlanmıştır.
Sergi Alanı: Kendi arasında beş ayrı bölümden oluşmaktadır
Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayınız...
Comments